2020. április 26., vasárnap

Ligustrum lucidum - Fényeslevelű fagyal. Díszes, illatos virágok, örökzöld lombozat. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 200 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Ligustrum lucidum – Fényeslevelű fagyal. 5 db mag!
A fagyalnemzetség legnagyobbra növő fajának őshazája Kína középső-, a Koreai-félsziget déli- és Japán déli része. Itt a hegyoldalakon, hegyvidéki folyóvölgyekben 15-20 méter magas fává nő. A mediterrán országokban termete kisebb, de ennek ellenére nagyon népszerű, virágzása idején finom illatáról már messziről felismerhető örökzöld fa.
Virágai bugavirágzatban nyílnak, erősen illatosak, hófehérek. Örökzöld, kemény lombjával, valamint viaszos sötétkék terméseivel akkor is dekoratív, amikor éppen nincsenek rajta virágok. Utóbbiakat a távolkeleti gyógyászatban máj- és vesebetegségek gyógyítására használják.
Bár a mediterrán kertek növénye, szereti a meleget és a napfényt, de védett helyen bátran ültethető Magyarországon is. Nálunk jóval kisebbre nő, mint a Földközi-tenger partvidékén, sőt, mivel nyírható, alakítható, kis fa is nevelhető belőle. Láttam faiskolai példányokat, amelyek konténerben (! ), átfagyott gyökérrel is átvészelték a hazai teleket.
A Magyarországon őshonos fagyalhoz képest, nagyobb és fényesebb levelei vannak, virágzata is nagyobb méretű.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 200 Ft
Az aukció vége: 2020-04-27 09:22 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése