2020. március 29., vasárnap

Jávai kasszia, almavirágú kasszia - Cassia javanica ssp. nodosa - Gyönyörű, trópusi növény! 10 mag! - Jelenlegi ára: 750

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Cassia javanica ssp. nodosa - jávai kasszia, almavirágú kasszia
10 db mag!
Délkelet-Ázsiában, elsősorban Jáván és Szumátrán őshonos, de a világ trópusi, szubtrópusi területein széles körben ültetett, lombhullató, gyönyörű virágzású díszfa. Thaiföldön úgy tartják, hogy szerencsét hoz arra, aki látja virágozni. Gyorsan növekszik, őshazájában a 20 méteres magasságot is elérheti, de dézsában nevelve természetesen metszéssel alakítható. Virágzása idején a fát ellepik a bársonyos rózsaszínű virágok, a virágzás végén pedig a fák alatt sétáló járókelők rózsaszín virágszőnyegeken járnak. Termése hengeres, sötétbarna hüvely. Gyógynövényként is jegyzik, könnyű de kemény fáját az építő- és az asztalosipar is felhasználja, kérgével bőröket barnítanak.
Kedveli a napfényt, a meleget, és a tápanyagban gazdag, nedves talajokat. Fagyérzékenysége miatt Magyarországon csak edényes növényként nevelhetjük.
Magjai könnyen csíráznak, de a csírázás beindításához hőhatás szükséges. Ehhez tegyük a magokat egy szűrőbe, helyezzük egy bögre fölé és forrázzuk le úgy, hogy a meleg víz átcsurogjon a magokon. Ezután fedjük le a szűrőt, hogy a meleg gőz jól átjárja, majd 15-20 perc után helyezzük langyos vízbe és egy éjszakán át áztassuk benne a vetőmagokat. Másnap a megduzzadt magokat vessük jó minőségű, tápanyagban gazdag talajba, fél cm mélyre. Ami nem duzzadt meg, azt újra forrázhatjuk. Magvetés után, közepes vízellátás mellett, az öntözések között kicsit megszikkasztva, 20 fok körüli hőmérsékleten 2-6 hét alatt csíráznak.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 750 Ft
Az aukció vége: 2020-04-18 23:44 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése