2019. március 30., szombat

Slavia 620 légpuskához dugattyú - Jelenlegi ára: 12 990 Ft

A képeken látható ütődugattyú-vastag 4mm-es bőrtümítéssel , beszerelésre előkészített állapotban.
A légfegyver energiája és az egyenletes lövedéksebesség ezen az alkatrészen (is) múlik-az útőrugón , a csőhuzagoláson és a légtár-csőfartömb gázzáróságán-túl.
a slavia 620 azon jól megkonstruált korai terméke  a csehszlovák gyártónak, ami kellő lőkethosszú dugattyúval terveződött és "fapadosságában"-egyszerűségében , megbízhatóságában még ma is túl tesz sok, a tipust követő utódokon-pl. Slavia 630-631-amiknél a gyártó sajna, rossz irányba ment el mind  a dugattyú megakasztási módjában, mind  a légtár kompressziós terét-térfogatát tekintveSok Slavia tipusra  jellemző  a légtárvég csavarmenettel történő zárása. Ez a kialakítás-tervezési hiba, már  a felújítás során  a beépítendő dugattyú tömítésének a légtárvég csavarmeneten történő  átszuszakolásakor a leamortizálását okozza, mivel az eredeti teflonos-puha gumis dugattyútömítés tömítőéleinek megsérülése  a jellemző, amit szakszerűen szerelni nem is igazán lehet, hiszen egy trombita rézlemez csik vagy sörös doboz körcikkely, mint "bevezető elem" nem is megoldható.
Tehát hiába  egy új tömítés, mire a helyére kerül-gyakorlatilag : KUKA ÉRETT!!! A hitvány műanyagok amúgyis korán elkopnának-ha valamilyen módon sikeredne sérülésmentesen beépíteni-, mivel a sűrítéskor a légtár furaton beszívódó levegőben lévő por megtapad a légtár belső falán, a dugattyú mozgásakor pedig  a por-kvarcszemcsék, szennyeződések a dugattyú tömítés élének sérülését jelenti, s mivel  a légtár-egy használt légfegyvernél, ami pláne 50-60 éves  sosem tekinthető 100%-osnak! -továbbá a dugattyú alternáló mozgását tekintve, a karbantartástól függöen -mindenképp oválisra kopott már. A belső falának mikrobarázdáltságával  számítva az összeadódó kopások kompresszió csökkenést-esetenként a lövedék csőben való megszorulását hozzák-
Ezt küszöböli ki  a képeken látható megoldás, mivel a fagygúzott bőr nem  vagy nem annyira érzékeny a légtárház mikrobarázdáira, azokat maradéktalanul kitölti a dugattyúbőrbe  melegen diffundáltatott  marhafaggyú-az eredeti gumitömítésen ez a faggyúzott megoldás  természetesen nem segítene-a dugattyún túllógó bőrszalag rész néhány lövés leadása után "behajlik-igy pufferként is műküdik, ami a légpuska zajtalanabb működését eredményezi-tehát megszúnik a sok esetben szomszéd, kutya-stb.. zavaró csattogás. A megoldás alkalmazható 630-631-es tipusokhoz is
a kéeken látható elkészített dugattyú bőrtömítés nagyon sok leadható lövésszámot eredményez-az eredeti teflon guminak akár több száz-vagy ezer(! (szeresét is.

Jelenlegi ára: 12 990 Ft
Az aukció vége: 2019-04-19 22:30 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése