2016. január 31., vasárnap

Akkumulátor töltő és karbantartó, OptiMate 2 - Jelenlegi ára: 17 600 Ft

Automata akkumulátor töltő és karbantartó, OptiMate 2
Az OptiMate akku töltő TM 2, használatával minden akkumulátor élettartama meghosszabbítható,  teljesítménye jelentősen növelhető, még akkor is, ha járművét nem használja naponta.
- Meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát
- Folyamatosan az akkura csatlakoztatva tartható
- Zárt, időjárásálló készülékház
- Használható bármilyen 12V-os savas ólomakkumulátorhoz, gondozásmentes akkuhoz, AGM, és spirálcellás akkukhoz 3-96 Ah-ig
Termékleírás
Az OptiMate TM 2, használatával minden akkumulátor élettartama meghosszabbítható,
teljesítménye jelentősen növelhető, még akkor is, ha járművét nem használja naponta.
Használja a mellékelt SAE-71 kábelkészletet az akkumulátor és az OptiMate 2
összekapcsolásához, ha hosszabb időre (pl. télre) kívánja a járművét leállítani.
Az OptiMate ! 2 nemcsak felméri akkuja állapotát, hanem teljesen feltölti, majd 100%-
os készenlétben tartja, mindezt a túltöltés veszélye nélkül. Ezek mellett, ha van, riasztó, kijelző, fedélzeti számítógép, stb. áramigényét is kiszolgálja.
Az OptiMate 2 ideális a kis fogyasztók készenléti áramának biztosítására, az
akkumulátor csepptöltésére, ugyanakkor képes azonnal normál töltésre is kapcsolni, ha a készülék egy nagyáramú fogyasztó bekapcsolódását érzékeli.  Az OptiMate 2 egy akkumulátor töltő és karbantartó berendezés.
Így működik:  
1. Biztonsági teszt: Az OptiMate 2, mielőtt töltésbe fogna, megvizsgálja, hogy az akkumulátor mennyire merült le. (A minimális kapocsfeszültség 2V lehet)
2. Normál töltés: Ebben a fázisban a készülék egy állandó, 0, 8A-es áramú töltésbe kezd, míg a kapocsfeszültség el nem éri a 14, 3V-ot.
3. Töltöttség! ellenőrzés: Ebben a fázisban a készülék azt ellenőrzi! , hogy az akku mennyire képes a töltést megtartani. Ha az akku rossz állapotban van, nem lesz képes megtartani a töltést, melyet a sárga normál töltést jelző LED és a zöld csepptöltést jelző LED felváltott villogása jelez. Ha az akku jó kondícióban van, akkor a készülék a feszültséget 13, 6V-on tartja 30 percig, melyet a
zöld csepptöltés jelző LED fénye jelez. Ha ezalatt a készülék további töltést tart szükségesnek, a program visszatér a normál töltés fázisba mindaddig, míg az akkumulátor a teljes töltöttséget el nem éri.
4. Karbantartó töltés és pihentetés: Ez a fázis egy 30 perces lebegő töltésből és egy 30 perces pihentetésből áll, ami alatt nincs
semmilyen töltés. Ez az 50%-os kitöltési tényezőjű periódusidő megelőzi a gondozásmentes (zárt) akkuk elektrolit-veszteségét, minimálisra csökkenti a gondozásigényes (vízzel utántöltendő) akkuk vízveszteségét! , és segít a rendszertelenül használt akkuk élettartamának növelésében. A 30 perces lebegő töltés alatt a készülék, a biztonságos 13, 6V-os szinten állandósítja a feszültséget, lehetővé téve ezzel a teljes töltöttség elérésé, valamint ellátja az akkura kapcsolt kisebb fogyasztók áramigényét és kompenzálja az akku önkisülését. Az ezt követő 30 perces pihentető periódus alatt a töltés teljesen leáll és az OptiMate 2 folyamatos feszültségmérésre kapcsol. Ha a zöld LED ég, az akku jó, használható és fel is van töltve. Ha a kapocsfeszültség egy bizonyos szint alá esik e fázis alatt, a program visszatér a normál töltés fázisra.
5. Interaktív készenlét. Ebben a fázisban az akku már teljesen feltöltődött. Ha ekkor valamilyen nagyobb fogyasztó bekapcsol, és a kapocsfeszültség leesik, az OptiMate 2 a normál töltési fázisra kapcsol. Ha az akku ismét teljesen feltöltődött, a! program visszatér a karbantartó töltés és pihentetés fázisára.!
Az OptiMate2 bármeddig csatlakoztatva maradhat, az akkumulátor mindig teljesen feltöltött lesz, bármikor is szeretné használni járművét.
Műszaki adatok
- Használható bármilyen 12V-os savas ólomakkumulátorhoz, gondozásmentes akkuhoz, AGM, és spirálcellás akkukhoz 3Ah ... 96Ah kapacitásig
- Töltőprogram : Teljesen automatizált
- Bemenő feszültség : 100-240V 50-60Hz
- Bemenő áram (max. ): 0, 23A @ 100V - 0, 15A @ 240V
Visszáram Kisebb mint : 1mA
- Kimenő áram (normál töltés) : 0, 8A
- Töltési időkorlát: Nincs
- Karbantartó töltés / pihentetés ciklusideje : 30min / 30min
- Töltöttség ellenőrzés Ha a kapocsfeszültség >12, 4V - az akku feltöltve (ZÖLD jelzés)
- Méret : 167 x 65 x 46mm
- Tömeg (csomagolással) : 0, 4 kg (0, 6 kg)
- Por- és vízvédettség : IP54
- Felszerelés : Rögzítő fülek a házon falra szereléshez
- H! álózati kábel hossza : 2m
- Töltőkábel hossza : 2m
- Mellékelt tartozékok : SAE-71: akkukábel szemes saruval , SAE-74: akkukábel krokodilcsipesszel
- Működési hőmérséklettartomány : -20°C / +40°C

Jelenlegi ára: 17 600 Ft
Az aukció vége: 2016-02-21 01:22 . Akkumulátor töltő és karbantartó, OptiMate 2 - Jelenlegi ára: 17 600 Ft

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése